Home |  Biografie |  Vakanties |  Genealogie |  Fotografie |  Web-design |  Contact |  Gastenboek

Fotografie


Op deze pagina ga ik successievelijk foto's uit heden en verleden toevoegen. De indeling moet nog komen. Ik begin gewoon met wat rubrieken.
Het is een mix van foto's van mijzelf en van mijn (overleden) schoonvader, ook een fanatiek fotograaf; het fotograferen is hem door zijn grootvader bijgebracht. Ik heb al zijn oude negatieven en dia's gerfd. Tesamen met de mijne hebben we het dan al gauw over zo'n 50.000 negatieven en 15.000 dia's. Een hele klus dus nog om alles te scannen, repareren, selecteren en onder te brengen in de electronische albums.
Tot 2001 altijd gefotografeerd met analoge camera's (als laatste de Olympus OM1). Daarmee heb ik vele zwart-wit foto's en dia's gemaakt. In 2001 mijn eerste digitale camera gekocht: een Sony F505V, die met de lange draaibare Zeiss lens. Daar heb ik met veel plezier mee gefotografeerd, oh wat was dat makkelijk geworden. Niet meer een hele avond in de doka voor n 30x40 kleurenafdruk, maar met n druk op de knop de foto printen.
Na een paar jaar wilde ik toch weer wat stevigers in mijn handen hebben met wat meer mogelijkheden: een DSLR met meerdere objectieven. Ik koos voor Nikon, een D70S. Inmiddels via de D90 nu bezig met de D600 met o.a. een lang telezoomobjectief: de Sigma 150-500 met 1.4 extender (dus 700mm.). Bovendien ben ik begonnen met fotogra-feren via digiscoping. Ik heb een Swarovski telescoop, een ATM80HD. Op de camera gaat i.p.v. een objectief de TLSAPO adaptor, een 30mm. lensje, die van de telescoop een zoomobjectief van 750-1500mm maakt. Enige beperking is het vaste diafragma van ca. 9. Hiermee leg ik me momenteel toe op het maken van foto's van vogels, met wisselend resultaat. Ik heb er een aantal op deze site gezet: Zelf "geschoten" vogels


En hier zijn vast wat oude zwart/wit foto's (negatieven gescand) van:

Bomen
Grillige vormen in de natuur© Frans Slootman 2013
Je bent bezoeker:
 S